Филмът „Исус”

Документална драматизация за живота на Исус Христос, филмът „ИСУС“ е преведен на повече от 1 400 езика след излизането си през 1979. Той си остава най-превежданият и най-гледаният филм в историята. Пастор Рик Уорън, авторът на „Целеустремен живот“, казва: „Фимът „ИСУС“ е най-ефективният инструмент за евангелизация, изобретяван някога“.

Над 450 религиозни водачи и богослови са оценили и са се погрижили за историческата и библейската точност на сценария. Сценарият следва отблизо евангелието на Лука, така че почти всяка дума, която Исус изговаря, е от Библията. Усилията да се изобрази еврейската и римската култура от преди почти 2 000 години включват: ръчно изтъкано облекло само в 35-те цвята, които са се използвали тогава, керамика, изработена по методи от първи век, и премахване на всички телефонни стълбове и жици от мястото на снимките

„ИСУС“ е сниман на 202 локации в Израел през 1979 година с актьорски състав от над 5 000 евреи и араби. Когато е било възможно, сцените са се снимали на местата, където действително са се били случили преди 2 000 години.

Можете да го гледате онлайн от тук: