Оксфордски Библейски атлас

15,00 лв.

В наличност

Българското издание на Оксфордския библейски атлас е направено по последното, осъвременено трето издание на английски, в което са взети под внимание всички достижения на археологията, историята и тези дялове от богословието, които се занимават с историческото развитие и географските дадености на древния Близък изток.

Налице е и ясно локализиране на географските обекти, споменати в Библията или в други исторически източници с днешните наименования на населените места.

Оксфордският Библейски атлас има четири раздела.

Въведението прави преглед на културния и исторически контекст на Светата земя и на Древният свят на Библията. Включени са и хронологически таблици, проследяващи паралелно историческото развитие на отделните страни от региона.

Картографския раздел съдържа 26 прецизни и подробни географски карти, придружени с обяснителен текст, разположен удобно в близост до съответната карта.

Третият раздел предоставя методите и достиженията на археологията в Палестина. В този раздел е включен още снимков материал.

Показалец на географските и историческите понятия, отбелязани на картите, разположен на 30 страници. Към повечето от понятията има изяснителен текст и отпратки към Библията.

  • Автор: Р. У. Хамилтън, Хърбърт Дж. Мей
  • Корица: твърда
  • Брой страници: 151
  • Издателство: Нов човек
  • Година на издаване: 1998

В наличност

Additional Information

Weight 0,55 кг