Коментар на Новия Завет – Том 2 – Деяния – 2 Коринтяни

12,00 лв.

В наличност

На тридесетгодишна възраст Уилиям Макдоналд дал едно обещание на Господа – да напише коментар, който стих по стих да обяснява разбираемо целия Нов Завет. Настоящият коментар е изпълнението на това обещание и плодът на повече от четиридесет годишно интензивно изучаване на Библията, на дългогодишна учителска дейност и на едно вярно и последователно служение на Господа. Това, което прави този коментар толкова ценен, е целта, която си поставя, както и пътя, по който постига тази цел. Тук не става дума за просто предаване на знания или някакви теоретични прозрения, а за това да се възвеличи личността и делото на Господ Исус Христос, да се изявят връзки в Писанието, които ни помагат да разберем Божиите мисли, и така тълкуването да послужи за назидание.

Авторът не подминава трудните пасажи, като че ли те не представляват проблем, а открито се занимава с трудностите. Там, където съществуват различни тълкувания, той заема една твърда позиция, която обаче респектира и други сериозни схващания.

Това е един коментар, който със своята ясна и проста структура превръща четенето в удоволствието и стимулира към едно систематично и последователно изучаване на Библията.

Уилиям Макдоналд е един високо ценен библейски учител и автор на над 60 книги, някои от които вече са преведени и на други езици. От 1947 до 1965 г. той преподава в библейското училище Емаус, като от 1959г. е негов ръководител. След усилена преподавателска дейност в Америка и в чужбина от 1973 г. насам той е член на съвета на сътрудниците в програмата за обучение на работници в Сан Леандро, Калифорния.

  • Автор: Уилиям Макдоналд
  • Корица: твърда
  • Брой страници: 560
  • Издателство: ВЕРЕН
  • Размери: 13.8х20.8
  • Година на издаване: 1997

В наличност

Additional Information

Weight 0,476 кг